СПОДЕЛИ И ВДЪХНОВИ ВЕЧЕ И В СОФИЯ

СПОДЕЛИ И ВДЪХНОВИ ВЕЧЕ И В СОФИЯ

19 | 02 | 2023

В събота, 18 февруари 2023г. се проведе първата информационна среща на движението СПОДЕЛИ и ВДЪХНОВИ в София. Залата се оказа тясна за желаещите да помогнат на българските младежи и българското образование - присъстваха повече от 50 човека, успешни предприемачи, мениджъри в големи местни и международни компании, учители и преподаватели във висши учебни заведения, успешни професионалисти и младежи, които имат желание да помогнат за промяната на българското образование.

Благодарим на г-н Ники Кънчев, който изяви желание да помогне на нашата кауза, както и на г-ца Кристияна Йорданова - мис Свят България 2022, която вече се включи в движението и подготвя своята лекция за ученицитe.

Г-жа Анелия Минчева - идейният създател на движението - разказа за пътя на нейната мечта “Да вдъхновим младите хора да мечтаят смело, да си поставят достойни цели и с труд и упоритост да работят за постигането им”.

Гости ни бяха някои от учениците от 4-та ЕГ Варна, пред които за първи път изнесохме нашите лекции през 2019г. - г-ца Анджелика Казакова и г-ца Габриела Йовчева. Те споделиха с нас, че нашите лекции са ги вдъхновили и са им помогнали да вземат трудните решения в своя живот, как да продължат своя професионален път. Благодарим за топлите думи, които осмислят нашата работа! Благодарим и на г-н Руен Казанджиев - бивш ученик на г-жа Минчева, който ни изпрати поздравителен адрес от Испания.

Срещата продължи с лекцията на инж. Димитър Димитров - собственик на Ардес Информационни Технологии и съучредител на движението СПОДЕЛИ и ВДЪХНОВИ. Той посочи кое е най-важното и критично условие България да стане номер 1 в Европа, а именно: нуждата от развитие на качествено образование, което да подготвя критично и логично мислещи млади хора, които да мечтаят смело и да сбъдват мечтите си в България.

Г-н Христо Ишков - Председател на сдружението СПОДЕЛИ и ВДЪХНОВИ демонстрира първата лекция, с която стартирахме нашата инициатива през 2019г. - “За ИЗБОРИТЕ, МЕЧТИТЕ и ПАРИТЕ...”. Неговата вдъхновяваща лекция докосна и силно развълнува всички присъстващи и ги предизвика да МЕЧТАЯТ…

Срещата продължи повече от предварително предвиденото време от 2 часа.

Щастливи сме, че намерихме много съмишленици, готови да отделят от своето свободно време и енергия и да дадат пример на младите хора в България, че могат да мечтаят, да се развиват и да бъдат успешни и щастливи в нашата страна.

Присъединете се към нас и станете лектори в СПОДЕЛИ и ВДЪХНОВИ!

Нека заедно запалим пламъка на знанието и желанието за развитие в главите и сърцата на нашите деца!


Подобни публикации