Уъркшоп в ГПЧЕ "Йоан Екзарх" – Варна

19 | 03 | 2023

На 17 март в ГПЧЕ "Йоан Екзарх" – Варна се проведе уъркшоп на тема "Какви са основните проблеми и предизвикателства, пред които са изправени учителите в училище?".

След провеждането на интензивен брейнсторм бяха генерирани над 160 различни проблема и предизвикателства, които бяха обединени в 12 основни групи. На тяхна база се определиха най-важните проблеми за гимназията, които се оказаха свързани с нормативната уредба, свръхнатовареността  и мотивацията на учениците, административната тежест, както и нуждата от нова сграда на училището. Благодарение на този подход, след дефинирането на основните проблеми,впоследствие може да се проведе и брейнсторм за намирането на решения на тези проблеми и съответно да се предприемат практически действия по въпроса.

Водещ на уъркшопа бе доц. Любомира Коева, част от екипа на СПОДЕЛИ и ВДЪХНОВИ, която беше подкрепена от инж. Димитър Димитров, Анелия Минчева, Боби Минкова и Христо Ишков.

Благодарим за предоставената възможност на г-жа Галина Германова - директор на гимназията, както и на всички учители, които взеха активно участие в уъркшопа.

Искрено вярваме, че само със съвместните усилия на бизнес-предприемаческата, академичната и образователната общност може да се подпомогнат промените в образователната система, чрез които тя да отговори на нуждите на съвременния живот и бизнес.

Ако искате да разберете повече, как ние от СПОДЕЛИ и ВДЪХНОВИ🔥 подкрепяме образованието в България погледнете тук: www.share2inspire.bg